Picas

Picas pildījums         

Vēsturiskie fakti par picu

  • Jau senās Grieķijas un Romu virtuvēs eksistēja picas prototips, dažus ēdienus, ko pasniedza uz maizes šķēles
  • Ar cieņu pret tomātiem, kas tika importēti uz Eiropu, 1522.g. paradījas pirmā pica
  • 17 gs., cilvēki ,kuri pagatavoja picu Itāļu zemniekiem, sauca par „pazzaiolo”
  • Pica Margarita tika nosaukta par godu Margareth of Savoy (Itālijas karaļa Humberto Pirmā sieva)
  • ASV pica nonāca 19.gs. otrā pusē beigās
  • 1957.g. parādas jēdziens „semi-pizza”

Nedaudz vairāk par picas pildījumiem

Pildījumi atšķirās pēc sāls, tauku un kaloriju daudzuma. Itāļu picas parasti ir pildīti ar tomātiem un Mozarella sieru. Visspazīstamāka pica ir Margarita, ar unikālo pildījumu no nedaudz tomātu mērces, siera Mozarella un svaiga bazilika. Saraksts ar Itāļu picam ir krāšņs; Veģetārā pica, pica Paperoni, pica ar Jūras velšu maisījumu, pica Meksikana, Asā pica, un daudz citu.

Amerikas austrumu daļā tiek īpaši izplatīts pildījums ar sieriem Mozarella un Ricotta, olīveļļu un tādām garšvielam, kā svaigs bazilīks un ķiploki. Maize ar olīveļļu, sāls un rozmarīnu zariņu, Romā saucās par Pica Bianca. Pie Romas stila pieder arī pica ar vīģiem apakšslānī, pazīstama kā Pica E Fichi (pica ar vīģiem).

Picas mīkla

      Vēsturiskie fakti par picu:

  • Jau senās Grieķijas un Romu virtuvēs eksistēja picas prototips, dažus ēdienus, ko pasniedza uz maizes šķēles
  • Ar cieņu pret tomātiem, kas tika importēti uz Eiropu, 1522.g. paradījas pirmā pica
  • 17 gs., cilvēki ,kuri pagatavoja picu Itāļu zemniekiem, sauca par „pazzaiolo”
  • Pica Margarita tika nosaukta par godu Margareth of Savoy (Itālijas karaļa Humberto Pirmā sieva)
  • ASV pica nonāca 19.gs. otrā pusē beigās
  • 1957.g. parādas jēdziens „semi-pizza”

Nedaudz vairāk par picu:

20.gs. pica kļuva par staptautiski pazīstamo ēdienu ar dažādiem pildījumiem. Tās popularitate, ka atri pagatavojams ēdiens, aug tā pat strauji. Dienvidāfrikā, Johannesburgas supermarketā tika uzstadīts picas lieluma rekords, ar diametru 37,4 m. To sagatavošanai izmantots: 500 kg milti, 800 kg siers, un 900 kg tomātu bieziens.

Vissdargako picu pardeva izsolē par 2,150 paundiem labvelībai.

Angļu maizīte, francu bagete un pica ir cieši saistīti produkti.

Picu var pagatavot mājās cepeškrasnī vai tosterī, ar parastāko pildījumu no tomatu mērces, siera un paperoni pipariem.

Francu pica ir arī pieejama saldēta veidā.