Main

Pasta, lasagne un tagliatelle ēdieni

    Vēsturiskie fakti par pastu

  •     Pasta bija pazīstama jau senajā Eģiptē
  •    Relikviju šķirstī 4 tūkstoša gada p.m.ē. bija atrasti zīmējumi ar cilvēkiem, kuri ražo produktu, kas bija līdzīgs nūdelem
  •     Ķīnā, ekskavācijas laikā, tika atrasts pods ar nūdelem, kas glabās ap 4000 gadi
  •     Starp citu, dakšiņa bija izgrudrota 18.gs. tieši priekš pastas.

Nedaudz vairāk par pastu

Pasta – visparējs termīns produktiem, kuri ir pagatavoti no kviešu miltiem vai grieķu miltem ar ūdeni, vai arī iekļaujot ingridientus, tādus, kā olas un darzeņu ekstraktus. Sanāk dažādi pastas veidi, pielikot piedevas, piemēram, ravioli un tortellini, ar kāzu sieru, tagliatelle, kur pastāv vistas aknas.

Ar vārdu ”pasta” nosauc ēdienus, lai piešķirt tam tā produkta prioritāti. Parasti, pastu pasniedz ar mērci. Šīs ēdiens ir tipisks vairākās valstīs un kultūrās. Visslielākais recepšu krājums atrodas Itālijā. Ir popularās daudz pastu ”formas”, ar plaši pazīstamiem nosaukumiem: spaghetti (plānās stīgas), maccheroni (cilindru caurulītes), fusilli (griezās), un lasagne (slāņi). Gnocchi un spatzle pieder ari pie pastas; skaitās, kā tradicionālie ēdieni Itālijā. Pasta dalās divās kategorijās: sausā un mitra.

Sausās pastas sastavā olas neietilpst, tā var glābties līdz pat diviem gadiem ideālā temperaturā, kamēr mitra pasta ir derīga dažas dienas, atstājot to ledusskapī. Parasti, to pagatavošanas metode ir varīšana.