Main

Cūkgaļas ēdieni

Cukgaļas filejas barības vertības unn ķīmiskā struktūra uz 100 grammiem:

  • Kalorijas – 142 (kcal)
  • Proteīni –  19.4 (g)
  • Tauki – 7.1 (g)
  • Ūdens – 72.4 (g)
  • PP vitamīns- 2,63 (mg)
  • B1 vitamīns (titamīna) – 0.11 (mg)
  • B2 vitamīns (riboflavīns) – 0.1 (mg)
  • B3 vitamīns (pantotēnskābe) – 0.5 (mg)
  • B6 vitamīns (prodoksīna) – 0.3 (mg)
  • B9 vitamīns (folic) – 4.1 (mcg)

Cukgaļa ir veselīgs produkts

Cukgaļa – svarīgs komponents cilvēka uzturā, ir galvenokārt, proteīnu resurss. Pati par sevi, tā ir daudz tauku saturošā gaļa. Bet tā fileja ir labā Jūsu ikdienišķā ēdienkārtē. Ja Jūsu izvēle – veselīgs uzturs, tad neapšaubami, cukgaļa ir ieņem pirmo vietu.

Nedaudz vairāk par cukgaļu

Bekons – konservēta gaļa, izgatavota no cūkgaļas. Pirmkārt, to izgatavošanai lieto lielo sāls daudzumu, kā salījumā, tā arī sausā iepakojumā,rezultātā iegūst svaigo bekonu (zaļš bekons). Svaigs bekons var žavēties dažu nedēļu laikā, varīts vai kupināts. Svaigo jeb žavēto bekonu jāgatavo pirms ēšanas.